Mobirise

Ștefan Petre

Studio Moderna Moldova
Managing Director

     Povestește-mi, te rog, cum a început drumul tău de succes în SM ? 
Drumul în SM a pornit în urmă cu aproximativ 11 ani, răspunzând ca și mulți dintre voi la un apel telefonic. Era aproximativ ora 05:30 dimineața când spre surprinderea mea, un potențial client dorea să comandă o saltea Dormeo. Nu mi-am închipuit până atunci că există oameni gata să investească ~ 300 eur prin telefon. Chiar atunci am realizat potențialul acestui model de business și încetul cu încetul am reuțit să cresc în companie pe diferite poziții până am ajuns în cele din urmă aici.         

     Cit de usor asta a fost? Care au fost cele mai mari greutati intilnite ?

Definiția de usor sau greu ține de propria percepție a fiecăruia dintre noi. Ce a fost greu pentru mine poate fi ușor pentru altcineva și invers. Conform propriei mele percepții, cel mai greu lucru a fost să înteleg că o companie este la fel de puternică precum sunt angajații săi. Focusul trebuie să fie deopotrivă orientat către clienți însă mai important către proprii angajați. Dacă aceștia sunt satisfăcuți și motivați, și rezultatele/compania vor fi la fel. Rolul/poziția mea nu implică necesitatea de a fi mai inteligent decât ceilalți. Din contra - sunt oameni în companie mult mai inteligenți decât mine. Cum spunea și Jack Ma, rolul meu este acela de a reuși să angajez oameni mai inteligenți decât mine. Odată gasiți, obiectivul este să găsesc calea pentru a-i determina să lucreze eficient în echipă. Asta pentru că oamenii inteligenți lucreaza cu mare dificultate în echipă în timp ce persoanele mai puțin inteligente lucrează cu o ușurință debordantă în echipă.

      Ce te-a motivat să nu renunți, ci să continui să crezi în tine însuți ?

Îmi plac provocările, și cred că asta este unul dintre motivele pentru care nu am renunțat. În Studio Moderna ai zilnic parte de provocări din care înveți și te dezvolți. 

     Care este cea mai vie memorie asociată cu munca? 

Amintiri sau memorii îmi fac zilnic. Nu aș putea evidenția una în fața celeilalte. Privind în urmă însă, cel mai mândru cred că am fost la sfârșitul anului trecut când, din toate cele 21 de țări din sistem, Republica Moldova s-a clasat pe locul 1 în mare majoritate a benchmark-urilor. Am putut atunci să concluzionez că toate eforturile depuse sunt îndreptate într-o direcție corectă. 

     Dacă te gândești la toate atribuțiile tale, care este cel mai greu lucru pentru tine?

După 10 ani petrecuți în această companie, nu mi se pare pare nimic greu. Îmbrățișez fiecare provocare oricât de grea ar părea știind că prin dedicare, muncă în echipă, proactivitate și pozitivism se rezolvă totul. 

      Câți oameni sunt în echipa ta? 

În directa mea subordine sunt ~ 20 de oameni. Indirect însa, sunt responsabil pentru toți angajații.

     Cum reușești să-i motivezi pe toți? 

Nu este o rețetă exactă. Fiecare persoană are specificul ei. Cineva poate fi motivat printr-o simplă "bataie pe umăr" altul printr-un "mulțumesc", altul de pildă prin oferirea de noi responsabilități și așa mai departe. Un alt rol important pe care îl am este acela de a cunoaște cât mai bine angajații pentru a putea identifica cât mai corect atât necesitățile cât și sursa lor de motivare.

       Ce te motivează în prezent? 

Cu siguranță atingerea obiectivelor este o sursă importantă de motivare, însa nu principala. Sentimentul de a face parte dintr-o echipă puternică, motivată, care în permanență caută să se autodepășească este în schimb principala mea sursă de motivare.

     Ce este cel mai important pentru tine în lucru care îl faci?  

Un om înțelept a spus cândva că cel mai important lucru pentru el în viață, sau cu alte cuvinte "chintesența vieții" este să nu "moară prost" :). Lasând gluma la o parte, nu cred că există un lucru mai important decât celalalt. Încerc să acord importanță egală între lucrurile pe care le fac având un scop comun însă pentru toate - și anume acela de a acumula cunoștințe/informații noi. 

     Ce îndrumare le dai noilor angajați? 

Inteligența nu este ceva cu care ne naștem. Inteligența se cultivă în timp. Pentru a cultiva inteligența, este esențial să avem capacitatea de a învăța din orice, din orice succes, din orice eșec. Eșecul la fel ca și succesul are o poveste în spate care te poate ajuta să devii mai bun, să progresezi. Nu înceta să crezi în tine. În fond... dacă tu nu crezi în tine, de ce ar trebui altcineva să o facă? 
    

    


Mobirise
Адрес

Республика Молдова,
Кишинев,
Ştefan cel Mare și Sfânt 202.

Контакты

Электронная почта: hrru.md@studio-moderna.com
Тел .: 079809887, 078909620,           079319325, 079809894 

Связи

TOP-SHOP.md
STUDIO-MODERNA.com                

Made with Mobirise